Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.05.2011]

ЗАСЛУЖЕНА СЛАВА НА ПРЕСЛАВА

Бинка Величкова

Когато между амбициите и способностите има пълно покритие, успехът спохожда човека- и логично, и заслужено. Защото стремежът към себедоказване се ражда у хората, които знаят какво могат.

Амбициозна, любознателна, с аналитична мисъл, волева натура, с изострена чувствителност и винаги готова да отстоява истината- всички тези качества преоткривам ежедневно като характеристика на моята ученичка Преслава Димитрова Терзиева. Тя е петокласничка, но с нея разговаряме като големи хора, защото винаги ме изненадва със своята информираност, споделяйки прочетеното по различни въпроси.

Преди доста години нейната майка- Нина Кръстева ( Терзиева), бе една от любимите ми ученички в часовете по литература. А ето че сега малката Преслава се оказа достойно предложение, проектирано от съдбата. Представяйки се отлично в първия кръг на олимпиадата по български език и литература, тя бе класирана за участие във втория ( областен) кръг. С огромна радост узнах впоследствие, че и там, в град Ямбол, е постигнала отличен резултат! С малка разлика след нея беше и другата петокласничка от СОУ „ Д- р Петър Берон”- Галена Иванова Герджикова, с която също се гордея много, много! Дано не прозвучи неискрено, ала не искам да се премълчават факти като тези, когато се касае за успехи, извоювани заслужено от нашите умни и упорити деца.

На 11 май 2011 г. – денят на светите братя Кирил и Методий ( стар стил), в залата на Общинския детски комплекс- град Ямбол се състоя тържествено награждаване на отлично представилите се ученици и в областния кръг. Грамотите връчи началникът на Регионалния инспекторат на МОМН инж. Татяна Петрова. Лауреатите бяха приветствани и насърчени и от председателя на Съюза на писателите Тенко Тенев. Очарователно естествен , забавен и неподражаем, той сподели свои мисли за словото, за избора на пътища в живота... И за още много истини, които човек преоткрива през цялото си земно съществуване.

Музикалните паузи между словата допълваха артистично тази чудесна сбирка. Звън на китари, после нежните звуци на пианото... А песента на вокалното трио талантливи момичета прозвуча като емоционално ехо от вълненията в душите на присъстващите... Сред тях бяхме и ние с Преслава. Нека и занапред изживява мигове като тези- на духовното удовлетворение и заслужена слава! За да радва всички, които я обичаме.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ