Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[11.03.2011]

ФАЛШИВ СИГНАЛ НА 112

Лора Величкова

На 27 февруари 2011 година дежурния по Общински съвет за сигурност в община Болярово получава сигнал от тел. 112 за излязал от пътя и закъсал автомобил между селата Воден и Крайново на 5 км от село Воден в 17 ч. Сигналът е получен от Пламена Кунева. След разпореждане на кмета на община Болярово, трактор излиза и тръгва да помогне на закъсалият автомобил в 17.05 и се завръща в 21.00 ч. На посоченото място няма такъв автомобил. В 17.05 дежурния на общината получава сигнал от Пожарна безопасност и защита на населението, от техният дежурен за катастрофирал автомобил без пострадали на същото място.Тези сигнали не отговарят на истината.

Кметският наместник на село Крайново- Ангелина Василева подава писмено обяснение до кмета Христо Христов, в което подробно обяснява взетите от нея мерки и разговорите с подалата фалшивия сигнал Пламена Кунева. Обяснението на Кунева е било,че пасейски стадото си в близост до съоръжението на ГП и е дочула разговор между непознат мъж и служителите на ГП. Решила е,че мъжът има нужда от помощ и е преценила да се обади на 112. Мнението на А. Василева е,че Пламена Кунева без основание се е обадила на 112, никой не е искал помощта й и не е имала право да подава грешна информация.

Вследствие на този фалшив сигнал и незабавната намеса на общинските служители, за сметка на общината остават неоправданите разходи, а това не е от полза за никого.

Призоваваме Пламена Кунева и всички други граждани да не злоупотребяват отново по този начин и да не дават грешна или непотвърдена и непроверана информация на телефон 112!!! Това са неоправдани разходи за сметка на общината, а всички ние сме нейни жители!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ