Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[07.03.2011]

ПРАЗНИЦИ В ДВУИ – МАЛКО ШАРКОВО

Димитрина Ставрева

На 18 февруари 2011 г. в Дома за възрастни с умствена изостаналост – с. Малко Шарково бе отбелязана загубата на великия син на България Васил Левски. Социалният работник заедно с терапевтите представиха презентация за 138-та годишнина от обесването на Апостола. По този повод беше прочетен материал, показани бяха снимки, които отразяваха родния град на Васил Левски, семейството и революционната му дейност, а домуващите изпълниха рецитал.

По повод празника за Баба Марта бяха изработени мартеници от домуващите и персонала. На 1 март се организира и тържество. На тържеството беше посрещната Баба Марта, която завърза мартеници на всички за здраве и дълъг живот. Момичетата пяха песни за Баба Марта, казаха и стихотворения. За всички домуващи имаше почерпка: безалкохолно, суха паста и шоколадов бонбон.

Гости на тържеството бяха домуващите от гр. Болярово. Те също бяха подготвили кратка програма за празника – песни и стихчета.

На 2 март в занималнята на дома се прочете материал за Националния празник на България - 3 март. След това за домуващите се направи празнична дискотека, за да почувстват жените вълнението от деня на свободата.

Всички останаха щастливи и доволни от светлите мартенски празници.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ