Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[22.02.2011]

ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И БАЩИНСКА ЗАГРИЖЕНОСТ

Бинка Величкова

Беседите по противопожарна защита на инспектор Никола Ненов, провеждани с учениците от СОУ „Д-р Петър Берон”- град Болярово, винаги са били посрещани с интерес. Те са не само полезни на подрастващите, но и пример за нас, преподавателите. Защото г-н Ненов умее да контактува с децата и да поднася достъпно съдържанието на своите информации. Те са наситени с примери от живота; аргументира се със случаи, станали на нашия район и как е могъл да бъде предотвратен съответният инцидент. В думите на инспектора прозира не само дългогодишният опит на образцов служител в областта на противопожарната охрана, но и почти бащинска загриженост за подрастващите. В резултат на техни действия, по детски необмислени и безотговорни понякога, могат да възникнат злополуки, застрашаващи сериозно техния млад живот. Затова с тревога и топлота, с мъдри наставления и сърдечна загриженост се обръща той към учениците. А обратната връзка с аудиторията постига именно чрез уменията си на добър професионалист. И с педагогически такт, който му е присъщ явно по природа.

И през месец януари 2011 г. инспектор Ненов беше наш гост в часовете на класа - първо при учениците от начален етап на обучение, а после и при по-големите (пети- осми клас и девети – дванадесети клас). Защото през зимния сезон опасността от пожари значително нараства. Запознавайки обстойно своите слушатели с противопожарните мерки и средства за защита, инспектор ДПК и ПД Н. Ненов детайлно и прецизно проследи потенциалните опасности, които крие отоплителния сезон (от късна есен, през зимата и в ранна пролет, когато температурите са все още ниски). Давайки им практични съвети и изпълнени със загриженост за техния живот и здраве препоръки, на финала той припомни и обобщи умело поднесената информация.

Нека и занапред с мъдрост, такт и търпение нашият добър приятел помага да бъде по-спокойно, лишено от тревожни произшествия ежедневието на ученици, родители и учители.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ