Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[06.01.2011]

ЧЕСТВАНЕ НА „БОГОЯВЛЕНИЕ”(ЙОРДАНОВДЕН”) В ГРАД БОЛЯРОВО

20 годишният Стойко Димов извади кръста от река Поповска на 6 януари 2011 година

На 6 януари 2011 година в Болярово отбелязаха Йордановден както е по традиция. С литургия в църква „Св. Дмитрий” от свещеник Димитър в 9.00 часа започна честването на този религиозен празник. Последва литийно шествие по хвърляне на кръста с маршрут: църква „ Св. Влм. Дмитрий”- ул .”Георги Димитров”- ул”9 септември”- моста на река Поповска.

Оттам отец Димитър хвърли кръста, както е по традиция, а най-бърз от младежите беше 20 годишният Стойко Димов, който пръв стигна кръста и го извади от реката. Стойко, който е студент в Пловдив, получи парична награда от 150 лева, а останалите младежи,състезавали се с него за изваждането на кръста от реката също получиха поощрителни парични награди.

Парите, които младежите получиха бяха събрани от инициативен комитет, като даренията бяха направени от всички, желаещи да участват граждани. Председател на инициативният комитет на църковното настоятелство е Димитър Николов Димитров, а членове: Янко Симеонов, д.р Янка Николова, Христо Петров, Милена Велева и Слави Диков. Останалите пари от събраните от инициативния комитет, са определени за изработване на икона на Св. Димитър. Похвална е тази чудесна инициатива.

Нашият редакторски екип поздравява смелия и бърз младеж Стойко и честити празника на всички именници в община Болярово, като им пожелава здраве, успехи и много любов!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ