Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[28.12.2010]

КОЛЕДНИ ТЪРЖЕСТВА В ДВУИ- СЕЛО МАЛКО ШАРКОВО

Димитрина Ставрева

На 15 декември 2010 г. започнахме коледните тържества в ДВУИ- село Малко Шарково.

Първо украсихме външна елха, на която по-късно през деня (привечер) тържествено бяха включени светлините, а след това имахме и празнична заря. Въпреки снежния и студен ден, момичетата присъстваха на включването на светлините. Пяха коледни песни, веселиха се, танцуваха.

На 21 декември 2010 година пък беше коледното тържество в ДВУИ- с. Малко Шарково. Под ръководството на своята терапевтка Йорданка Стоилова, част от жените от дома бяха подготвили своя празнична програма- рецитираха стихотворения и пяха песнички. А след това им беше организирана празнична дискотека.

На тържеството беше посрещнат дядо Коледа, който раздаде на всички домуващи коледни подаръци. Те съдържаха: царевични пръчици с награди, кроасан, шоколадов дядо Коледа, шоколадови бонбони и мандарини.Всички бяха развълнувани от появяването но дядо Коледа, както и от подаръците.

На 23 декември танцовият състав на ДВУИ- с. Малко Шарково с ръководител Величка Георгиева участва в Коледния общински празник в салона на читалище «Възраждане» в град Болярово. Жените, представили отлично танците си, получиха много аплодисменти ,както и благодарности, грамота и парична награда от кмета на общината Христо Христов.

А след като се прибрахме от тържеството в Болярово, получихме дарение от адвокот Габровски- торбички с лакомства, пасти и безаблкохолно, което много изненада и трогна жените.

Така с усмивки, песни,танци,почерпки и успехи минаха празничинте дни в ДВУИ- село Малко Шарково.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ