Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[21.12.2010]

РЕМОНТИРАНА Е ЗАЛАТА ЗА ФИЗИОТЕРАПИЯ В ЦЕНТЪРА ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ В БОЛЯРОВО

Лора Величкова

Създаденият в град Болярово център за социална рехабилитация и интеграция е още една изключително необходима и полезна придобивка за хората. Посещават го предимно по-възрастните, самотно живеещи лица, които изпитват нужда от социални контакти и приятелска среда.

Просторната зала е подредена с много вкус, създава усещане за уют , топлота и хармония. Красиви и функционално подбрани мебели, битов кът, вестници... Хората идват тук с желание, защото имат възможност да общуват, да направят преглед на регионалния печат, да обменят мнения по всякакви въпроси- и лични вълнения, и актуални обществени проблеми.... Понякога тук отбелязват и различни християнски празници- та нали заедно всякога е по-весело! Освен залата за социални контакти до края на декември 2010 г. ще започне да функционира и зала за рехабилитация . Оборудван е със съвременна медицинска апаратура и ще се предоставя възможност на всички желаещи граждани да се ползват безплатно от услугите му. Капацитет е за 25 човека . Кабините са три и в тях ще бъдат извършвани съответните рехабилитационни процедури( лечебни масажи, нагревки и т.н.) С тази дейност е ангажирано медицинско лице- В. Чорлова.

Монтирането на необходимото оборудване с медицински уреди е извършено от бургаска фирма. Залата ще разполага с шест апарата: тонус( апарат с пулсиращи токове), УВЧ(апарат с ултравиолетова честота), магнит(апарат с магнитно поле), галваностат(апарат за електрофореза), солукс и кварц(апарат също за топлинни процедури).

Новата придобивка , изключително ползотворна в здравословно отношение, не само ще засили посещаемостта, но и ще засили доверието на нуждаещите се в загрижеността за техния здравен и социален статус от страна на местната власт.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ