Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.11.2010]

ЧУДЕСНАТА ТРАДИЦИЯ ОТНОВО ГИ СЪБРА

Бинка Величкова

Колективното честване на рождените дни е традиция, която членовете на пенсионерския клуб в град Болярово почитат и спазват все така системно.

На 13 септември 2010 година те отново се събраха, за да отпразнуват заедно рожден ните дни, считано до края на тази година. Механа „Болярка” гостоприемно отвори врати за повече от половината от членския състав на клуба.

С приветствие към всички рожденици се обърна председателят на Управителния съвет Костадин Стоилов. Празнична торта със свещички беше поднесена на най-възрастната рожденичка- госпожа Желязка Дражева.

Тя първа поведе хорото, на което побързаха да се уловят много от присъстващите възрастни дами и господа.

За музикалното оформление на празника се грижеше акордионистът Николай Караджов. Неговият пъстър репертоар от стари градски песни, народни хора и популярни фолклорни изпълнения допринасяше великолепно за празничното настроение на участниците. Наздравици, музикални поздрави, весела раздумка, игриво настроение, съобразяване с музикалните желания на присъстващите- всичко това правеше още по-хубав този празник, който си организираха за пореден път боляровските пенсионери.

Умело се редуваха бавни, с приповдигнато- драматично съдържание песни и бързи, закачливи изпълнения. А тези музикални амплитуди създаваха още по-ведра атмосфера. Ръченицата също увлече в ритъма си доста от празнуващите.

Със своите весели анекдоти госпожа Керанка Карастоянова разсмя от сърце всички в механата.

В празничния слънчев следобед музиката прикани доста танцови двойки в лиричния ритъм на блуса и тангото. Но не липсваха и изпълнения в диско-стил. Какво са годините, щом младеят сърцата! Нали? Доказателства- в изобилие!..

Тържеството беше реализирано с финансовата подкрепа на общинското ръководство в лицето на кмета Христо Христов- жест, достоен за признателност, благодарност и похвала.

Нека и занапред празнична парола бъде думата 4заедно”- тогава винаги е по-весело.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ