Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[29.10.2010]

НА ПОСЕЩЕНИЕ В МЕСТНИЯ МУЗЕЙ

Лора Величкова

На 27 октомври 2010 година ученици от втори и трети клас, заедно със своите класни ръководителки Галина Петкова и Златка Ламбова посетиха музея в град Болярово и разгледаха етнографската музейна сбирка.

Мария Христова от читалище „Възраждане” разказа на децата, че етнографската музейна сбирка е открита на 24 май 1988 година. Тя се помещава в старинната основно ремонтирана селска къща на Никола Атанасов Попов. В нея са събрани автентични предмети от края на 19 и началото на 20 век, отразяващи духа на хората, нравствената чистота и трудолюбие.

Христова показа на второкласниците и третокласниците стопанските постройки, фурната и кладенеца навън, а в самата къща им показа всяка от стаите,които са три-одая, катайма(черна одая) и стая за занаятите.

Децата слушаха с интерес за нравите,обичаите и предметите във всяка от стаите и задаваха въпроси на читалищния секретар и класните си ръководителки.

Тръгвайки си,те живо коментираха видяното и чутото и изразиха задоволството си от посещението си на това интересно място, надявайки се отново да дойдат.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ