Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[29.10.2010]

ЕДНА ЕКСКУРЗИЯ НАСИТЕНА С ЕМОЦИИ И ВПЕЧАТЛЕНИЯ

Стимулираща награда за най-добрите

Лора Величкова

Макар и с известно забавяне, самодейните певчески състави към читалищата „Възраждане”- град Болярово, „Стефан Караджа”- село Стефан Караджово, „Ана Маймункова”- село Воден и „Светлина”- с. Мамарчево” осъществиха пътуването си до Одрин. Това пътуване беше награда от кмета на общината за най-добре представилите се при прегледа на художествената самодейност състави на 1 март 2010 г.

Екскурзията до Одрин беше еднодневна,но незабравима за нашите самодейки.

Те останаха възхитени от архитектурата на града, както и от красивата природа наоколо. В Одрин посетиха както джамията, така и българската църква там „Свети Константин и Елена”. Преводачът им разказа нейната история.

Особено впечатлени нашите туристи бяха от последното си посещение- в Музея на здравето. Там разгледаха множеството восъчни фигури и представените от тях методи за лечение. А в предверието видяха рисуване във вода, мотивите от което се вземат за изработване на шалове.

Кратката,но запомняща се екскурзия ще остане завинаги в съзнанието на нашите певици и навярно ще ги амбицира и за в бъдеще да печелят толкова стойностни награди.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ