Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.10.2010]

25 ОКТОМВРИ- ПРАЗНИК НА БЧК

Лора Величкова

Празникът на Българския Червен кръст- 25 октомври, беше отбелязан подобаващо в Ямбол. ОС на БЧК – Ямбол беше предвидил поредица от мероприятия във връзка с празника си.

Даде се началото на Областна кампания по фондонабиране под мотото „Добрия дарява надежда”. Тази кампания се провежда за период от една година и началото се поставя на 26 октомври 2010 г. с организиране на „Бизнес закуска”.

Друго мероприятие,свързано с празника беше посещението на ученици в музея на здравето в ДКЦ1.

Доброволците на Българския Червен кръст и Българския младежки Червен кръст поднесоха цветя пред паметната плоча с поклонение пред паметната плоча на Българския червен кръст в Ямбол.

На 25 октомври беше подписано и споразумение за сътрудничество между Турски Червен полумесец- област Чорлу и Български Червен кръст- област Ямбол. Важно и радващо събитие,свързано с тазгодишното отбелязване на празника. От община Болярово на подписването на споразумението и за да уважат своя празник, присъстваха членове от Общинското ръководство на БЧК с председател София Минева.

Проведе се кръводарителска акция във връзка с Националната кампания „Капка по капка- живот” под мотото : „Да дадем шанс,като дарим кръв”.

Честването на празника в Ямбол завърши с тържествен концерт- спектакъл на Тракийски асамбъл „Тунджа”- град Ямбол с художествен ръководител Петър Димитров, състоял се в концертната зала на Община Ямбол. Концертът беше за всички членове , доброволци, симпатизанти и приятели на БЧК,с участие на местни формаци под мотото 4Добрият дарява надежда”.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ