Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[04.10.2010]

50 ГОДИНИ- ВРЕМЕ ЗА РАВНОСМЕТКА, ПРАЗНИЧНИ МИГОВЕ И ОПТИМИЗЪМ

Въпреки превратностите на времето има неща, които неуморно следват своя ход, изпълнявайки предано дълга си към хората.

На тази мисия са посветени и усилията на редакционния екип, който акуратно и с широк поглед към събитията в общината ежемесечно информира многобройните читатели на вестник „Крайгранична искра”.

„Нашият вестник”, както фамилиарно го наричаме( защото го чувстваме близък и необходим), навърши половин столетие! Това е възраст на мъдростта, на натрупания опит, на творческата зрелост...

В последния ден на месец септември 2010 година този чудесен юбилей събра заедно десетки приятели и почитатели на вестника, ръководни кадри от общинската администрация, бивши и настоящи негови сътрудници, представители на редица медии от региона.

Чрез кратка, но съдържателна и емоционално наситена презентация водещата София Минева ни помогна мислено да обърнем поглед назад- към близкото и по-далечното минало на вестника. Някак неусетно оживяха спомените за хора и събития, за вълнуващи моменти от историята на Болярово преди няколко десетилетия...

Своеобразен поздрав към всички присъстващи беше тематично ориентираната към празничния повод поетическа композиция под наслов „От искрата пламък се разгаря”. Изпълниха я рецитаторите от групата „Училищен театър” с ръководител Бинка Величкова при СОУ „Д-р Петър Берон” Преслава Терзиева, Галена Герджикова, Стоянка Гръкова и Иван Ефев. С приветствени слова към присъстващите на този вълнуващ юбилей се обърна кметът на общината Христо Христов. Топло и с умиление дори прозвучаха тези негови думи! А в пожеланията се съдържаше и упование, и оптимизъм.

Своите празнични вълнения сподели и главният редактор на вестника Янка Микова. Изказвайки благодарност на всички, които работят всеотдайно за гражданската кауза и техническото оформление на всеки брой, тя даде израз на своята признателност и щедра оценка за подкрепата, която получава в тяхно лице.

С изказвания се включиха в тържественото честване представители и на гостите, и на местната общественост: директорът на печатница „Светлина” - град Ямбол Николай Клисурски, Светлана Чамова(редактор от вестник „Делник”), Ваня Авджиева(в-к „Труд”), представители на „Дарик- радио”, журналистката Диана Бончева(главен редактор на ямболския вестник „Тунджанец”), кметовете на село Воден и с. Голямо Крушева- Елена Анева и Костадин Иванов, писателят Николай Домусчиев, дългогогдишният профсъюзен председател Димитър Лазаров, Янка Милчева(с. Попово), Мария Маринова- преподавателка в СОУ „Д-р Петър Берон”- град Болярово). Като най-дългогодишен сътрудник на „Крайгранична искра” също трудно овладя своето вълнение нейната колежка Бинка Величкова, споделяйки пред аудиторията трогателни спомени, свързани с миналото на вестника.

Всяка годишнина дава повод за равносметка. Така беше и в слънчевия следобед на 30 септември 2010 г.- време за размисъл, за парад на спомените, за празнуване и нови надежди.Нека и през следващите 50 години нашата „Крайгранична искра” раздухва в нас пламъчето на любознателността и родолюбието.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ