Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.08.2010]

НЕЗАБРАВИМИ ДНИ КРАЙ МОРЕТО ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ НИ ТАНЦЬОРИ

Бинка Величкова

Кметът на община Болярово, област Ямбол – Христо Христов, заслужено беше номиниран от Синдиката на българските учители като „Най-добър социален партньор”. При връчване на наградата в столицата през декември 2009 г. му бе предоставено писмо, подписано от председателя на СБУ Янка Такева, с молба за съдействие относно участието на формация от нашата община в Асамблеята на детското и младежко творчество. Организатори на тази великолепна инициатива – в национален и международен план – са Международната фестивална програма на детското творчество „Приятели на България”, Синдикатът на българските учители и курортен комплекс „Албена”. Благодарение на тях е създадена чудесна организация за ползотворни контакти, творчески изяви и прекрасен отдих на участниците.

Основни цели и приоритети на Асамблеята на детското и младежкото творчество са поставени на твърде многостранни основи. Но ако трябва да обобщим, това включва: поощряване на детското и младежко творческо израстване; разкриване на таланта и способностите на младите хора; обмяна на опит между творчески колективи; насърчаване на труда на педагозите в извънкласни и извънучилищни дейности.

Не бива да бъде омаловажавана и заслугата за участието на групата от Болярово на госпожата, която се зае с цялостната организация на местна почва – директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и инвестиционна политика” София Минева. Тя своевременно се запозна с условията за участие и подготовка на експедитивно необходимата документация.

Времетраенето на Асамблеята беше осем дни, през периода 12 – 18 юли 2010 г. и се проведе в курортен комплекс „Албена”. Участниците, представили община Болярово, , бяха 21 деца от детския танцов състав „Боляровче”, придружени от двама ръководители и двама родители. Настанени бяха в хотел „Компас”, където условията са много добри. Храненето се организира по системата „all inclusive” - закуска, обяд, вечеря и две междинни хранения.

Участието на танцьорите ни бе финансирано от община Болярово с прякото участие на кмета на общината Христо Христов – един наистина щедър социален жест, продиктуван от благородни мотиви и творческо признание.

Нашите даровити танцьорки и танцьори от детския състав „Боляровче” участваха в два концерта – на 15 юли и на 18 юли. Заедно с още 36 изпълнения на деца от Москва и други градове на Русия можеха да се видят техните великолепни танци „Буенек” и „Цигански танц”. Трябва да отбележим, че в двата концерта те са единственият състав от България!

Сред престижния състав на журито се открояват имената на Хайгашот Агасян и Михаил Белчев. При тържественото награждаване участниците от състав „Боляровче” заслужено са отличени с диплом „ЛАУРЕАТ ВТОРА СТЕПЕН” и медал.

Заслужава да бъде отбелязан и фактът, че комплексът предостави прекрасни открити и закрити зали за представянето на всички участници – с професионално осветление и озвучаване. А това несъмнено подсилва аудио-визуалния ефект по време на изпълненията.

С какви не развлечения бе наситено свободното време на децата: слънчеви бани, къпане – както в морето, така и в басейна на морето. Освен това – интересни разходки из комплекса, посещение на детска дискотека и много забавления, включително гледане на комедийно шоу. Въобще престоят им там се превърна в един незабравим осемдневен, вълнуващ летен празник край морето. Отдих, който талантливите ни деца наистина заслужават! Тази прекрасна слънчева Асамблея те винаги ще помнят и благославят.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ