Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.08.2010]

ПОТРЕБНОСТТА ОТ КРАСОТА ОБЛАГОРОДЯВА СВЕТА

Лора Величкова

В стремежа си да превърнем околното пространство в уютно кътче за съществуване ние, хората, понякога се вдъхновяваме внезапно, обаче всякога – резултатно. Именно потребността от повече хармония ражда идеи, които впоследствие стават красива реалност.

Доказателство за това са оформените стилно, с отличен вкус декоративни цветни градинки пред жилищния блок на улица “Граничарска” № 15 в Болярово. Началото поставя русокосата, синеока красавица, трудолюбивата бъдеща седмокласничка Стоянка Борисова Гръкова. С крехките си ръце момичето оформя сърцевидна цветна фигура и се грижи с обич за нея. Жителите от другите входове подемат с готовност инициативата и твърде скоро пространството пред блока е неузнаваемо облагородено. Зеленината и цветните лехи го освежават и разкрасяват – хубост, която радва очите и неусетно стопля душите. И децата, и големите с дружни усилия сътворяват всичко това и са много доволни от резултатите.

Сигурно така е устроен човекът – когато изпитва потребност от красота, а не я намира край себе си, сам да я създава. Но, когато вече я е съградил, несъмнено се появява непрестанно желание да я съхранява и умножава. За да е все по-красива и отморяваща средата, в която протича битието ни. Съвременните напрегнати, трудни и сурови делници биха били много по-изнервящи, ако хората не полагаха системни усилия да ги превръщат не просто в поносими, а дори в естетически наситени и хармонични, както в случая. Нали?

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ