Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.08.2010]

АКТУАЛНА ПРОМЯНА

На 5 август 2010 г. беше проведен конкурс за директор на Дома за възрастни в с. Воден, община Болярово. Временната изпълняваща длъжността директор Лиляна Петрова, назначена със срочен трудов договор, предаде поста на спечелилата конкурса кандидатка Златка Вълкова Янева. Енергична, предприемчива и дейна натура, с много добра професионална подготовка и дългогодишен социален опит, госпожа Янева встъпи в длъжност с ентусиазъм и амбиция. Годините, през които като социален работник в ДВУИ – с. Малко Шарково допринасяше с труда си за подобряване на бита на домуващите, на тяхното психическо състояние, несъмнено са една добра школа за нейната бъдеща работа като ръководител. А съчетанието от подходящи качества и полезен опит винаги е било добра комбинация.Основи, върху които се гради успешната реализация на всяка личност в професионален план. И особено на хората от ръководния апарат.

Домът за възрастни в с. Воден вече функционира пълноценно, предлагайки чудесни социално-битови условия и спокойни старини за своите обитатели. Официалното му откриване предстои през месец септември тази година, а приготовленията са в пълен ход.

Досегашният директор Лиляна Петрова продължава да се грижи за своите питомци от дома, но в качеството си на социален работник. Тя бързо спечели тяхното доверие и ги свързват вече хармонични, дружески отношения. А това не е фактор за подценяване, когато става въпрос за работа с хора с по-особено социално положение.

Макар за старите хора да се върти на по-бавни обороти дискът на живота, той също не е лишен от динамика и смисъл. А приятната атмосфера, заобикаляща домуващите в с. Воден, ще продължи да изпълва с ведрина и покой земните им дни.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ